Onrust over initiatief van Peakz Padel om 5 Padelbanen aan te leggen aan de Deventerstraatweg valt niet goed in de straat

3D beeld padelbanen Deventerstraatweg

28 september 2021

Initiatief bedrijf Peakz Padel om 5 Padelbanen aan te leggen bij de Deventerstraatweg valt verkeerd.

Image
Padel locatie Deventerstraatweg

Padellocatie Deventerstraatweg

Op 28 september heeft er bij de IJsselhallen een voorlichtingsbijeenkomst plaatsgevonden PeakzPadel. Buurtbewoners van de Deventerstaatweg hebben van Diederik Meijntjes uitleg hebben gekregen over de plannen van Peakz Padel om 5 padelbanen aan te leggen.

Padel is een sport die lijkt op een combinatie van squash en tennis, die wordt gespeeld op en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk.

Het is de bedoeling dat de banen 7 dagen in de week  open zijn van 8 uurs ochtends tot 11 uur  's avonds. Daarna is het nog tot 24.00 uur mogelijk om gebruik te maken van de horecagelegenheid.

Image
Padelbaan

Padelbaan

Bewoner John Habers van Bewonersbelang Deventerstraatweg liet mede namens een twintigtal bewoners weten, dat zij geschrokken waren van de plannen en absoluut tegen de aanleg van 5 padelbanen en een horecagelegenheid op deze plek waren. De aanwezige bewoners lieten zich ook  niet onbetuigd en maaktenn Diederik Meintjes duidelijk, dat zij op geen enkele manier zouden meewerken aan de komst van dit commerciele sportcomplex.

Tijdens het overleg werd duidelijk, dat het stuk grond eigendom is van NS. Totdat er definitieve plannen komen voor het stuk Spoorzone, wil de NS het terrein mogelijk verhuren aan Peakz om er een sportcomplex te beginnen. De conceptcontracten lagen inmiddels klaar.

Emotionele reactie bewoners.

De bewoners kwamen vooral in opstand tegen de geluidsoverlast van het getiktok van de ballen, de overlast van de felle verlichting op de zes meter hoge palen rond de banen in de avonduren en het lichtschijnsel  en de extra parkeerdruk van de auto's van bezoekers.

Er werd ook voorgesteld aan Peakz door een voorzitter van een sportvereniging op sportpark Marslanden om contact op te nemen met tennisvereniging PAF die op dit moment ook bezig waren om hun tennisaanbod te verbreden met Padel.

Image
3D beeld padelbaan Deventerstraatweg

 

Datum