Spoorzone

Rechtbank Overijssel geeft gemeente Zwolle gelijk. Geen verhoging van de panden.

10 december 2021

Rechtbank Overijssel geeft gemeente Zwolle gelijk. Geen verhoging van de panden.

Op 10 december 2021 heeft de Rechtspraak Overijssel een uitspraak gedaan in de beroepszaak die Martin Bijkerk mede namens Sylvio Ekkel, Ed Bilder en Peter Ekkel heeft ingediend tegen de weigering van gemeente Zwolle om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van 4 appartementen/kamers bovenop hun woningen aan de Deventerstraatweg.

Bristol heeft zonder overleg met de buurt een vergunning aangevraagd voor een groot bedrijfspand

17 september 2021

Bristol heeft een vergunning aangevraagd voor een groot bedrijfspand

Op 6 september 2021 is de aanvraag omgevingsvergunning voor het pand Deventerstraatweg 22 gepubliceerd. Het nieuwe bedrijfspand telt twee verdiepingen met een parkeerdek op de eerste verdieping  en is qua volume twee keer zo groot. Het pand schuift helemaal op tot aan het hekwerk aan de Deventerstraatweg, waardoor het uitzicht van de bewoners  nog meer wordt beperkt. 

Actie tegen plannen van vastgoed ondernemers voor bouw appartementen.

2 maart 2020

Vastgoed ondernemers willen appartementen bouwen op platte daken Deventerstraatweg

Op 5 februari 2020 is een omgevingsvergunning (bouwvergunning) aangevraagd voor bouwen van appartementen in Deventerstraatweg 11 en 4 appartementen boven op het dak van 7,9,11 en 13.

Als Bewonersbelang Deventerstraatweg hebben wij bij de gemeente een zienswijze ingediend tegen deze plannen van een nog onbekende vastgoedondernemer om boven op het dak van een viertal woningen aan de Deventerstraatweg kamers of appartementen te bouwen.

Harry’s Kringloophal is terug van weggeweest

21 december 2016.
Harry's Kringloophal is terug van weggeweest.De gemeente heeft vlak voor de kringloopwinkel een waarschuwingsbord geplaatst waarmee de automobilist erop wordt gewezen, dat hij een niet gemarkeerde voetgangers oversteekplaats nadert. Op de rijweg tegenover de ingang van de kringloop voor fietsers en voetgangers zijn ter accentuering witte strepen aangebracht. Wij zullen het komende jaar 2017 de ontwikkelingen blijven volgen en indien nodig de gemeente verzoeken aanvullende maatregelen te treffen.